SEL:n liittohallitus on tänään valinnut Merja Techtolinin SEL:n liittohallituksen uudeksi varapuheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajan paikka vapautui, kun Eira Ylitalo luopui liittohallituksen jäsenyydestä ja varapuheenjohtajuudesta siirryttyään työkyvyttömyyseläkkeelle 1.9.2022 alkaen.

Merja Techtolin työskentelee Ravintoraision Nokian myllyllä myllärinä ja työntekijöiden pääluottamusmiehenä. Techtolin on toista kautta SEL:n liittohallituksessa ja aiemmin hän on toiminut muun muassa SEL:n työehtosopimusneuvottelukunnan jäsenenä.

– Kiitos luottamuksesta! Tämä selliläisten porukka on upea ja on hienoa saada uusi haaste toimia liittohallituksen varapuheenjohtajana. Lupaan tehdä ylpeästi työtä varapuheenjohtajana elintarviketyöläisten ja suomalaisen ruuan puolesta. Eikun saappaat ovat suuret, hän on tehnyt hienoa työtä liittohallituksen varapuheenjohtajana ja jäsentemme edunvalvojana, mutta teen parhaani, Techtolin sanoo.

SEL kiittää Eira Ylitaloa hänen valtavan pitkästä työstään liiton jäsenten hyväksi työpaikalla, ammattiosastossa, aluejärjestössä ja liiton valtakunnallisissa luottamustehtävissä. Ylitalo ehti toimia ennen eläkkeelle jäämistään työpaikallaan henkilöstön edustajan luottamustehtävissä 42 vuotta, joista 21 vuotta pääluottamusmiehenä. Hän on toiminut aiemmin muun muassa SEL:n liittovaltuuston puheenjohtajana.

– Nyt on aika kiittää teitä kaikkia, jotka olette olleet minun kanssani matkalla näiden vuosien ajan. Monet teistä ovat tulleet minulle läheisiksi ja on ollut ilo huomata, miten nuoremmat ovat ottaneet vastuuta yhteisen liittomme toiminnasta, yhdessä hieman varttuneempien edustajien kanssa. Toivon teidän kaikkien muistavan, että yhteistyöllä, yhdessä tekemällä ja päätöksien takana seisomalla saadaan pidettyä SEL edelleen itsenäisenä, jäsenistön etuja ajavana liittona, Eira Ylitalo lähettää terveisiä.