Tervetuloa Elintarviketyöläisten vaaliliiton uusille verkkosivuille! Näillä verkkosivuilla voit tutustua ryhmäämme.

Elintarviketyöläisten vaaliliitto on Suomen Elintarviketyöläisten Liitossa toimiva jäsenten muodostama ryhmä, joka hoitaa asioita liiton jäseniltä saamallaan vahvalla tuella.

SEL:n jäsenet päättävät joka viides vuosi edustajakokousvaaleissa, ketkä johtavat liittoa ja käyttävät jäsenten antamaa päätösvaltaa. Jäsenet ovat jo vuosikymmenien ajan valinneet Elintarviketyöläisten vaaliliiton. Näin myös viimeksi käydyissä vaaleissa vuonna 2012, jolloin Elintarviketyöläisten vaaliliitto sai 60 %:n kannatuksen. Vuonna 2017 vaaleja ei käyty, koska vaaliliitot asettivat ehdokkaita saman verran kuin edustajakokouksessa oli edustajia.

Elintarviketyöläisten vaaliliitto on puoluepoliittisesti sitoutumaton ryhmä, jonka tehtävä on parantaa elintarvikealan työntekijöiden työehtoja ja työoloja sekä hoitaa liiton asioita jäsenten äänellä. Me haluamme pitää SEL:n itsenäisenä ja vahvana ammattiliittona, joka palvelee jäseniään ja jossa jäsenet toimivat aktiivisesti ja päättävät asioista. Toimintaamme ovat tervetulleita mukaan kaikki, jotka sitoutuvat samaan tavoitteeseen.

Elintarviketyöläisten vaaliliiton edustajat toimivat ja vaikuttavat jäsenten parhaaksi liiton hallinnossa sekä toiminnan kaikilla tasoilla: SEL:n liittovaltuustossa, liittohallituksessa, tes-neuvottelukunnassa ja jaostoissa sekä työpaikkojen, ammattiosastojen ja aluejärjestöjen luottamustehtävissä.

Elintarviketyöläisten vaaliliiton viestintä aktivoituu kun edustajakokousvaalien kampanjointi alkaa. Vaalien välillä keskitymme liiton jäsenten asioiden hoitamiseen liiton hallinnossa, työpaikoilla ja ammattiosastoissa.